Collio Ribolla Gialla D.O.C

Collio Ribolla Gialla D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Ribolla Gialla

Ο καρπός μιας Γης που αγαπήθηκε από τον ήλιο. Η κομψότητά του προέρχεται από τις καταπράσινες πλαγιές της περιοχής Collio, όπου η έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα προσφέρει αρωματικά και μεταλλικά κρασιά.

Tο έδαφος της περιοχής DOC Collio χαρακτηρίζει ο Φλύσχης του Cormòns, που αποτελείται από μια αλληλουχία ψαμμίτη και μάργας, πλούσια σε ασβεστόλιθο, κάλιο και φώσφορο, που συνιστά το καλύτερο μαυρόχωμα για αμπελοκαλλιέργεια στην πλαγιά του λόφου. Κρασιά δομημένα, με γεμάτο σώμα, με ένα πολυσύνθετο μπουκέτο πλούσιο σε αρώματα. Ιδανικό για εκλεπτυσμένα τραπέζια, για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και όσους αναζητούν πάντοτε την τελειότητα στο φαγητό και το κρασί.

Κρυστάλλινο, κίτρινο του ηλιοτρόπιου με πρασινωπές ανταύγειες.

Φρουτώδες, λεμόνι και μπανάνα, λεπτό, φινετσάτο και λουλουδάτο.

Ιδιαίτερα απολαυστικό, εκλεπτυσμένο ευχάριστα αλμυρό, με έντονη και ευχάριστη επίγευση κίτρου.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

κυλινδρικές συστάδες, μεσαίου-μεγάλου μεγέθους στρογγυλοί καρποί, απλή γεύση, ελαφρώς ταννικό.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Gyuot και διπλή Cappuccina, μεσαίο-κοντό κλάδεμα, 8-10 μπουμπούκια, καλή πυκνότητα ανά στρέμμα.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Ο μούστος ζυμώνεται σε σταθερές θερμοκρασίες.

Ωρίμανση

6-7 σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια οβάλ σχήματος.

Χρώμα

κρυστάλλινο, κίτρινο του ηλιοτρόπιου με πρασινωπές ανταύγειες.

Αρώματα

φρουτώδες, λεμόνι και μπανάνα, λεπτό, φινετσάτο και λουλουδάτο.

Γεύση

ιδιαίτερα απολαυστικό, εκλεπτυσμένο ευχάριστα αλμυρό, με έντονη και ευχάριστη επίγευση κίτρου.

Σερβίρεται

ως απεριτίφ, με ντελικάτα ορεκτικά ωμού ψαριού, φιλέτο σολομού, πέστροφα, ψαρόσουπα, ωριμασμένα τυριά, λευκό κρέας και ριζότο.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ποτήρι με στόμιο μεσαίου μεγέθους, σχήματος μικρής τουλίπας.

Ζητήστε Οινογευσία