Friuli Merlot D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Merlot
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Έντονο κόκκινο με βαθυκόκκινες ανταύγειες, διαφανές και κρυστάλλινο.
Ώριμα φρούτα και νότες βοτάνων.
Πολυσύνθετο, ώριμο, δομημένο, βατόμουρα, μύρτιλα και ώριμα φρούτα.
Guyot και μονή ή διπλή Cappuccina, μεσαίο-κοντό σύστημα κλαδέματος, 5-10 μπουμπούκια.
Τέλη Σεπτέμβρη.
Οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκευόνται.
Σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα έτος.
Έντονο κόκκινο με βαθυκόκκινες ανταύγειες, διαφανές και κρυστάλλινο.
Ώριμα φρούτα και νότες βοτάνων.
Πολυσύνθετο, ώριμο, δομημένο, βατόμουρα, μύρτιλα και ώριμα φρούτα.
Ιταλικά ορεκτικά, σπεκ, προσούτο, κρύα αλλαντικά, τυριά, νιόκι και πιάτα ζυμαρικών, συκώτι alla Veneziana, ζυμαρικά με φασόλια.
Αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και στους 14-15° το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας φαρδύ ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.