Friuli Merlot D.O.C

Friuli Merlot D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Merlot

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Έντονο κόκκινο με βαθυκόκκινες ανταύγειες, διαφανές και κρυστάλλινο.

Ώριμα φρούτα και νότες βοτάνων.

Πολυσύνθετο, ώριμο, δομημένο, βατόμουρα, μύρτιλα και ώριμα φρούτα.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίες-μεγάλες συστάδες με στρογγυλούς καρπούς σκούρου μπλε χρώματος, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Guyot και μονή ή διπλή Cappuccina, μεσαίο-κοντό σύστημα κλαδέματος, 5-10 μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

Τέλη Σεπτέμβρη.

Οινοποίηση

Οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκευόνται.

Ωρίμανση

Σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα έτος.

Χρώμα

Έντονο κόκκινο με βαθυκόκκινες ανταύγειες, διαφανές και κρυστάλλινο.

Αρώματα

Ώριμα φρούτα και νότες βοτάνων.

Γεύση

Πολυσύνθετο, ώριμο, δομημένο, βατόμουρα, μύρτιλα και ώριμα φρούτα.

Σερβίρεται με

Ιταλικά ορεκτικά, σπεκ, προσούτο, κρύα αλλαντικά, τυριά, νιόκι και πιάτα ζυμαρικών, συκώτι alla Veneziana, ζυμαρικά με φασόλια.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

Αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και στους 14-15° το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας φαρδύ ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.

Ζητήστε Οινογευσία