
Friuli Cabernet Franc D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Cabernet Franc
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Έντονο κόκκινο με μπλε αποχρώσεις.
Βοτανώδες, χόρτα βουνού, ελαφρώς πικάντικο.
Ήπιο, βελούδινο, ελαφρύ, με καραμέλα και γαρύφαλλο, ταννικό, πολυσύνθετο, εξαιρετικής δομής.
διπλή Cappuccina, μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.
πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.
σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα έτος.
έντονο κόκκινο με μπλε αποχρώσεις.
βότανα, χόρτα βουνού, ελαφρώς πικάντικο.
ήπιο, βελούδινο, ελαφρύ, με καραμέλα και γαρύφαλλο, ταννικό, πολυσύνθετο, εξαιρετικής δομής.
ψητό κόκκινο κρέας, κρέας ψημένο στη σχάρα ή στη σούβλα, παϊδάκια και λουκάνικα.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και στους 14-15° το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας φαρδύ ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.