Friuli Cabernet Franc D.O.C

Friuli Cabernet Franc D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Cabernet Franc

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Έντονο κόκκινο με μπλε αποχρώσεις.

Βοτανώδες, χόρτα βουνού, ελαφρώς πικάντικο.

Ήπιο, βελούδινο, ελαφρύ, με καραμέλα και γαρύφαλλο, ταννικό, πολυσύνθετο, εξαιρετικής δομής.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεγάλη πυραμιδοειδής συστάδα, καρποί μεσαίου-μεγάλου μεγέθους, σκούρου μπλε χρώματος, βοτανώδης γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina, μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οινοποίηση

οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.

Ωρίμανση

σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα έτος.

Χρώμα

έντονο κόκκινο με μπλε αποχρώσεις.

Αρώματα

βότανα, χόρτα βουνού, ελαφρώς πικάντικο.

Γεύση

ήπιο, βελούδινο, ελαφρύ, με καραμέλα και γαρύφαλλο, ταννικό, πολυσύνθετο, εξαιρετικής δομής.

Σερβίρεται με

ψητό κόκκινο κρέας, κρέας ψημένο στη σχάρα ή στη σούβλα, παϊδάκια και λουκάνικα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και στους 14-15° το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας φαρδύ ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.

Ζητήστε Οινογευσία