Friuli Friulano D.O.C

Friuli Friulano D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Tocai Friulano

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Χρυσοκίτρινο ηλιοτρόπιο, λαμπερό, με αποχρώσεις πράσινου λάιμ.

Φουντούκι, αρώματα αμυγδάλου και αρωματικά αποξηραμένα άνθη.

Κομψό, γεμάτο, απαλό, με γεύση από ψητά αμύγδαλα και καρύδια, ξηρό και βελούδινο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίες προς μεγάλες, σε σχήμα κορμού πυραμιδοειδείς συστάδες, με μετρίου μεγέθους πρασινωπούς-κίτρινους καρπούς, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina, μεσαίο-μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμανση

6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρώμα

χρυσοκίτρινο ηλιοτρόπιο, λαμπερό, με αποχρώσεις πράσινου λάιμ.

Αρώματα

φουντούκι, αρώματα αμυγδάλου και αρωματικά αποξηραμένα άνθη.

Γεύση

κομψό, γεμάτο, απαλό, με γεύση από ψητά αμύγδαλα και καρύδια, ξηρό και βελούδινο.

Σερβίρεται

ως ένα εξαιρετικό απεριτίφ, με αλλαντικά και προσούτο, ψάρι και οστρακοειδή, ψαρόσουπα, βραστό κρέας, πιάτα με αλμυρά ζυμαρικά και αρωματικό ριζότο, βραστά σπαράγγια και λευκό κρέας.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι, με φαρδύ και μεγάλο στόμιο.

Ζητήστε Οινογευσία