Cormorano Rose Brut

Cormorano Rose Brut

Ποικιλίες σταφυλιού: Merlot, Pinot Nero

Τα μαργαριτάρια μας. Όλη η αγάπη για ζωή μέσα σε ένα μπουκάλι!

Οι εκλεπτυσμένοι και ζωηροί αφρώδεις οίνοι μας, φτιάχνονται από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Από ένα κομψό Brut όπως το Ribolla Gialla, μέχρι μια μίξη ποικιλιών όπως το Cormorano.

Πέταλα ροζ τριαντάφυλλου με σκιές φλοιού κρεμμυδιού.

Άγρια μούρα, βατόμουρο και φράουλα.

Γεμάτο, ώριμο, ξηρό, εξαιρετικής δομής.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

Merlot: μεσαίες-μεγάλες συστάδες με στρογγυλούς καρπούς σκούρου μπλε χρώματος, απλή γεύση. Pinot Nero: μικρές, κυλινδρικές συστάδες με καρπούς οβάλ σχήματος και μοβ-μαύρου χρώματος, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Guyot και διπλή Cappuccina.

Περίοδος συγκομιδής

τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Ο μούστος ζυμώνεται σε σταθερές θερμοκρασίες. Ωρίμανση: διπλή ζύμωση με τη Μέθοδο Charmant σε ευγενείς οινολάσπες για 3-4 μήνες και στη συνέχεια παλαίωση σε φιάλη.

Έδαφος

πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, ασβεστόλιθος, φώσφορος, κάλιο και χαλικώδης σίδηρος, αλλουβιακό και βοτσαλώδες, γνωστό και με τη διακριτική ονομασία Ferretti.

Χρώμα

πέταλα ροζ τριαντάφυλλου με σκιές φλοιού κρεμμυδιού.

Αρώματα

άγρια μούρα, βατόμουρο και φράουλα. Γεύση: γεμάτο, ώριμο, ξηρό, εξαιρετικής δομής.

Γεύση

γεμάτο, ώριμο, ξηρό, εξαιρετικής δομής.

Σερβίρεται

ως απεριτίφ, με ψάρι και λευκό κρέας, προσούτο, ζαμπόν, μινεστρόνε και ομελέτες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

στους 6-8° το καλοκαίρι και στους 10-12° το χειμώνα. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι.στους 6-8° το καλοκαίρι και στους 8-10° το χειμώνα. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι.

Ζητήστε Οινογευσία