Friuli Aquileia Refosco dal Peduncolo Rosso D.O.C

Friuli Aquileia Refosco dal Peduncolo Rosso D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Refosco dal Peduncolo Rosso

Τα συγκεκριμένα επιλεγμένα και περιορισμένης παραγωγής κρασιά, αποτελούν μια έκφραση της ιστορίας της αμπελουργίας στο Friuli Venezia Giulia.

Ο πλούτος της διαφορετικότητας: αυθεντικές ποικιλίες της παράδοσης των Φριουλάνων, όπως το Schioppettino του Colli Orientali, το Refosco dal Peduncolo Rosso του D.O.C. Aquileia και το Pignolo.

Έντονο κόκκινο, σχεδόν μαύρο.

Φραγκοστάφυλο και βατόμουρο, ελαφρώς πικάντικο.

Ταννικό, ευχάριστα πικάντικο, πλήρες, γεμάτο, εξαιρετικού χαρακτήρα, γευστικό και αλμυρό, πολυσύνθετο με καλή δομή.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεγάλες, πυραμιδοειδείς συστάδες 20 εκατοστών, μεσαίου μεγέθους στρογγυλοί καρποί σκούρου μπλε χρώματος, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Silvoz και Cappuccina.
Έδαφος: ευδιάκριτα αργυλώδες, αμμώδες, με αλλουβιακό χαλίκι, φρέσκο.

Περίοδος συγκομιδής

πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οινοποίηση

οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.

Ωρίμανση

σε μεγάλα δρύινα βαρέλα για πάνω από 1 έτος.

Χρώμα

έντονο κόκκινο, σχεδόν μαύρο.

Αρώματα

φραγκοστάφυλο και βατόμουρο, ελαφρώς πικάντικο.

Γεύση

ταννικό, ευχάριστα πικάντικο, πλήρες, γεμάτο, εξαιρετικού χαρακτήρα, γευστικό και αλμυρό, πολυσύνθετο με καλή δομή.

Σερβίρεται με

Φριουλιανή κουζίνα, κότσι, musetto (είδος Φριουλάνικου λουκάνικου), Jota triestina (σούπα), ξινολάχανο και σούπα φασολιών, κυνήγι και ψητό κρέας.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 15-16° το καλοκαίρι και στους 17-18° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ψηλό, ευρύχωρο ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.

Ζητήστε Οινογευσία