Friuli Aquileia Refosco dal Peduncolo Rosso D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Refosco dal Peduncolo Rosso
Τα συγκεκριμένα επιλεγμένα και περιορισμένης παραγωγής κρασιά, αποτελούν μια έκφραση της ιστορίας της αμπελουργίας στο Friuli Venezia Giulia.
Ο πλούτος της διαφορετικότητας: αυθεντικές ποικιλίες της παράδοσης των Φριουλάνων, όπως το Schioppettino του Colli Orientali, το Refosco dal Peduncolo Rosso του D.O.C. Aquileia και το Pignolo.
Έντονο κόκκινο, σχεδόν μαύρο.
Φραγκοστάφυλο και βατόμουρο, ελαφρώς πικάντικο.
Ταννικό, ευχάριστα πικάντικο, πλήρες, γεμάτο, εξαιρετικού χαρακτήρα, γευστικό και αλμυρό, πολυσύνθετο με καλή δομή.
Silvoz και Cappuccina.
Έδαφος: ευδιάκριτα αργυλώδες, αμμώδες, με αλλουβιακό χαλίκι, φρέσκο.
πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.
σε μεγάλα δρύινα βαρέλα για πάνω από 1 έτος.
έντονο κόκκινο, σχεδόν μαύρο.
φραγκοστάφυλο και βατόμουρο, ελαφρώς πικάντικο.
ταννικό, ευχάριστα πικάντικο, πλήρες, γεμάτο, εξαιρετικού χαρακτήρα, γευστικό και αλμυρό, πολυσύνθετο με καλή δομή.
Φριουλιανή κουζίνα, κότσι, musetto (είδος Φριουλάνικου λουκάνικου), Jota triestina (σούπα), ξινολάχανο και σούπα φασολιών, κυνήγι και ψητό κρέας.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 15-16° το καλοκαίρι και στους 17-18° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ψηλό, ευρύχωρο ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.