Friuli Malvasia D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Malvasia
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Χρυσοκίτρινο χρώμα (πέταλα ηλίανθου) με λευκές σκιές.
Ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι και ανανάς, διακριτικό και λουλουδάτο.
Ώριμο, βελούδινο, κομψό, με χαρακτήρα, πλήρες και με ξεκάθαρες γραμμές.
διπλή Cappuccina, μεσαίο προς μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.
τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.
χρυσοκίτρινο χρώμα, (πέταλα ηλίανθου) με λευκές σκιές.
ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι και ανανάς, διακριτικό και λουλουδάτο.
ώριμο, βελούδινο, κομψό, με χαρακτήρα, πλήρες και με ξεκάθαρες γραμμές.
ιδανικό με ψητό ψάρι, οστρακοειδή και γαρίδες, σπαγγέτι ή tagliolini (νούντλς αβγού) με θαλασσινά, με άλλα ζυμαρικά, ριζότο με λαχανικά, βραστό λευκό κρέας και φρούτα εποχής.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι, με φαρδύ και μεγάλο στόμιο.