Friuli Malvasia D.O.C

Friuli Malvasia D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Malvasia

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Χρυσοκίτρινο χρώμα (πέταλα ηλίανθου) με λευκές σκιές.

Ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι και ανανάς, διακριτικό και λουλουδάτο.

Ώριμο, βελούδινο, κομψό, με χαρακτήρα, πλήρες και με ξεκάθαρες γραμμές.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίες προς μεγάλες κυλινδρικές συστάδες, 15-20 εκ, μεσαίου μεγέθους, σφαιρικοί χρυσοκίτρινοι καρποί με απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina, μεσαίο προς μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμανση

6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρώμα

χρυσοκίτρινο χρώμα, (πέταλα ηλίανθου) με λευκές σκιές.

Αρώματα

ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι και ανανάς, διακριτικό και λουλουδάτο.

Γεύση

ώριμο, βελούδινο, κομψό, με χαρακτήρα, πλήρες και με ξεκάθαρες γραμμές.

Σερβίρεται με

ιδανικό με ψητό ψάρι, οστρακοειδή και γαρίδες, σπαγγέτι ή tagliolini (νούντλς αβγού) με θαλασσινά, με άλλα ζυμαρικά, ριζότο με λαχανικά, βραστό λευκό κρέας και φρούτα εποχής.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι, με φαρδύ και μεγάλο στόμιο.

Ζητήστε Οινογευσία