Friuli Isonzo Rosa Carmonis D.O.C

Friuli Isonzo Rosa Carmonis D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Merlot

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Δολομίτης και ροδοπέταλο, κρυστάλλινο, με ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού και φλοιού κρεμμυδιού.

Ελαφρώς φρουτώδες με άρωμα πικάντικου μοσχοκάρυδου.

Ώριμο, εκλεπτυσμένο και βελούδινο, πολυσύνθετο, γευστικό και καθαρό, με ελαφριές ταννίνες.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίου-μεγάλου μεγέθους συστάδες με στρογγυλούς καρπούς σκούρου μπλε χρώματος, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Guyot και απλή ή διπλή Cappuccina, μεσαίο-κοντό σύστημα κλαδέματος, 5-10 μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

τέλη Σεπτέμβρη.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Μετά το «πάτημα», η ζύμωση του μούστου γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Ωρίμανση

6 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρώμα

δολομίτης και ροδοπέταλο, κρυστάλλινο με ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού και φλοιού κρεμμυδιού.

Αρώματα

ελαφρώς φρουτώδες με άρωμα πικάντικου μοσχοκάρυδου.

Γεύση

ώριμο, εκλεπτυσμένο και βελούδινο, πολυσύνθετο, γευστικό και καθαρό, με ελαφριές ταννίνες.

Σερβίρεται με

πιάτα με λαχανικά και ζυμαρικά, ριζότο και ομελέτες με μυρωδικά, ροζ radicchio, Μεσογειακή κουζίνα και πιάτα με κολοκύθα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 11-13° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ψηλό ποτήρι σε σχήμα μικρής τουλίπας.

Ζητήστε Οινογευσία