Friuli Isonzo Rosa Carmonis D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Merlot
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Δολομίτης και ροδοπέταλο, κρυστάλλινο, με ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού και φλοιού κρεμμυδιού.
Ελαφρώς φρουτώδες με άρωμα πικάντικου μοσχοκάρυδου.
Ώριμο, εκλεπτυσμένο και βελούδινο, πολυσύνθετο, γευστικό και καθαρό, με ελαφριές ταννίνες.
Guyot και απλή ή διπλή Cappuccina, μεσαίο-κοντό σύστημα κλαδέματος, 5-10 μπουμπούκια.
τέλη Σεπτέμβρη.
τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Μετά το «πάτημα», η ζύμωση του μούστου γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.
6 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.
δολομίτης και ροδοπέταλο, κρυστάλλινο με ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού και φλοιού κρεμμυδιού.
ελαφρώς φρουτώδες με άρωμα πικάντικου μοσχοκάρυδου.
ώριμο, εκλεπτυσμένο και βελούδινο, πολυσύνθετο, γευστικό και καθαρό, με ελαφριές ταννίνες.
πιάτα με λαχανικά και ζυμαρικά, ριζότο και ομελέτες με μυρωδικά, ροζ radicchio, Μεσογειακή κουζίνα και πιάτα με κολοκύθα.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 11-13° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ψηλό ποτήρι σε σχήμα μικρής τουλίπας.