Friuli Malvasia “Harmo”

Friuli Malvasia “Harmo” D.O.C

Γηγενής ποικιλία σταφυλιού: Malvasia

Από τα σταφύλια Malvasia Istriana της πεδιάδας Isonzo γεννιέται ένα κομψό και αρωματικό κρασί, μια αυθεντική έκφραση της περιοχής. Πέρα από την ποιότητα του προϊόντος, το μπουκάλι επίσης δεν περνά απαρατήρητο. Ξεχωρίζει από το βιδωτό του καπάκι και την ειδική ετικέτα.

Η προέλευση του ονόματος Cormòns προέρχεται πιθανά από το αρχαίο γερμανικό «harmo», ερμίνα, ένα θηλαστικό που είναι γνωστό για το ότι το χρώμα της γούνας του αλλάζει από εποχή σε εποχή, γεγονός που απεικονίζεται στην ετικέτα με λουλούδια σε διαφορετικούς παστέλ τόνους, για να θυμίζει το λουλουδάτο άρωμα που είναι χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας. Η ισορροπημένη ένωση χρωμάτων, η αρμονία και η συμμετρία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της ετικέτας, αλλά είναι επίσης και τα χαρακτηριστικά στα οποία στοχεύει η Cantina Produttori Cormòns στο έργο της, στον αμπελώνα και στο κελάρι.

Σε αρμονία με τη φιλοσοφία της εταιρείας, το Malvasia “Harmo” συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, την καινοτομία και τη σύνδεση με την παράδοση, παραμένοντας πάντα “Φύλακες της Αρμονίας”.

Χρυσοκίτρινο

Σύνθετο, λουλουδάτο, ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι, θυμάρι, αμύγδαλο, κίτρινο ροδάκινο και άχνη ζάχαρη.

Ήπιο, γευστικό, κρεμώδες, κομψό και με διάρκεια.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίες προς μεγάλες κυλινδρικές συστάδες, 15-20 εκ, μεσαίου μεγέθους, σφαιρικοί, χρυσοκίτρινοι, απλής γεύσης καρποί.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina, μεσαίο προς μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Ο μούστος ζυμώνεται σε σταθερές θερμοκρασίες.

Ωρίμανση

12 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια οβάλ σχήματος.

Χρώμα

χρυσοκίτρινο

Αρώματα

σύνθετο, λουλουδάτο, ελαφρώς αρωματικό, λευκό πιπέρι, θυμάρι, αμύγδαλο, κίτρινο ροδάκινο και άχνη ζάχαρη.

Γεύση

ήπιο, γευστικό, κρεμώδες, κομψό και με διάρκεια.

Σερβίρεται

εξαιρετικό με ψητό χέλι, οστρακοειδή και γαρίδες, ριζότο με λαχανικά και βραστό λευκό κρέας.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, χρησιμοποιώντας ποτήρι με ψηλό, μεγάλο και φαρδύ στόμιο.

Ζητήστε Οινογευσία