Friuli Sauvignon D.O.C

Friuli Sauvignon D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Sauvignon

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Λαμπερό, αχυρένιο κίτρινο με πρασινωπούς τόνους.

Ελαφρύ, πράσινη πιπεριά και μοσχοκάρυδο.

Κομψό, ντελικάτο, πικάντικο, ελαφριά γεύση πράσινου σύκου, καλά δομημένο, έντονο, βελούδινο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μετρίου μεγέθους συστάδες με κωνικούς και κυλινδρικούς κορμούς. Μεσαίου μεγέθους, στρογγυλοί καρποί, χρυσοπράσινοι με μικρές κουκίδες, αρωματική γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina με 8-10 μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμανση

6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρώμα

λαμπερό, αχυρένιο κίτρινο, με πρασινωπούς τόνους.

Αρώματα

ελαφρύ, πράσινη πιπεριά και μοσχοκάρυδο.

Γεύση

κομψό, ντελικάτο, πικάντικο, ελαφριά γεύση πράσινου σύκου, καλά δομημένο, έντονο, βελούδινο.

Σερβίρεται με

ωμά θαλασσινά και οστρακοειδή, ψάρια, καναπεδάκια τυριού, ριζότο με μανιτάρια, βραστά και ντελικάτα λευκά κρέατα με σάλτσες και μουστάρδα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι σχήματος μεγάλης τουλίπας.

Ζητήστε Οινογευσία