Friuli Sauvignon D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Sauvignon
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Λαμπερό, αχυρένιο κίτρινο με πρασινωπούς τόνους.
Ελαφρύ, πράσινη πιπεριά και μοσχοκάρυδο.
Κομψό, ντελικάτο, πικάντικο, ελαφριά γεύση πράσινου σύκου, καλά δομημένο, έντονο, βελούδινο.
διπλή Cappuccina με 8-10 μπουμπούκια.
τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.
λαμπερό, αχυρένιο κίτρινο, με πρασινωπούς τόνους.
ελαφρύ, πράσινη πιπεριά και μοσχοκάρυδο.
κομψό, ντελικάτο, πικάντικο, ελαφριά γεύση πράσινου σύκου, καλά δομημένο, έντονο, βελούδινο.
ωμά θαλασσινά και οστρακοειδή, ψάρια, καναπεδάκια τυριού, ριζότο με μανιτάρια, βραστά και ντελικάτα λευκά κρέατα με σάλτσες και μουστάρδα.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι σχήματος μεγάλης τουλίπας.