Friuli Pinot Nero D.O.C

Friuli Pinot Nero D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Pinot Nero

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Ανοιχτό κόκκινο με ελαφριές βαθυκόκκινες αποχρώσεις, διαυγές.

Ώριμα φρούτα και μαρμελάδα κεράσι.

Ελαφρώς πικάντικο με νότες από φλοιό φουντουκιού και καρυδιού, γεμάτο σώμα, ήπιο και καλά δομημένο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μικρές, κυλινδρικές συστάδες, με μικρούς μοβ-μαύρους καρπούς οβάλ σχήματος και απλής γεύσης.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Guyot και απλή Cappuccina, εξαιρετική ένταση φύτευσης, κοντό και μεσαίο κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

μέσα Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.

Ωρίμανση

σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα έτος.

Χρώμα

ανοιχτό κόκκινο με ελαφρές βαθυκόκκινες αποχρώσεις, διαυγές.

Αρώματα

ώριμα φρούτα και μαρμελάδα κεράσι.

Γεύση

ελαφρώς πικάντικο με νότες από φλοιό φουντουκιού και καρυδιού, γεμάτο σώμα, ήπιο και καλά δομημένο.

Σερβίρεται με

αλλαντικά και προσούτο, κριθάρι και φασόλια, νιόκι με σάλτσα και πιάτα με αλμυρά ζυμαρικά, ψητά κρέατα και θηράματα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα και στους 14-15° το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας φαρδύ ποτήρι, σχήματος μισού πορτοκαλιού.

Ζητήστε Οινογευσία