Friuli Colli Orientali Schioppettino
Γηγενής ποικιλία σταφυλιού: Schioppettino
Επιλεγμένα και περιορισμένα σε παραγωγή, τα κρασιά αυτά αποτελούν μια έκφραση της αμπελουργικής ιστορίας του Friuli Venezia Giulia.
Ο πλούτος της ποικιλομορφίας. Αυθεντικές ποικιλίες της φριουλιανής παράδοσης, όπως το Schioppettino Colli Orientali, το Refosco dal Peduncolo Rosso του D.O.C Aquileia και το Pignolo.
Έντονο κόκκινο με μωβ σκιές.
Άγρια βατόμουρα, φραγκοστάφυλο και αρώματα βοτάνων.
Πολυσύνθετο, γεμάτο, από μαρμελάδα ώριμων μούρων, με ελαφριές ταννίνες, βελούδινο και δομημένο.
απλή και διπλή Cappuccina, μεσαίο προς μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.
το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.
σε μεγάλα δρύινα βαρέλα για πάνω από 1 έτος.
έντονο κόκκινο με μωβ σκιές.
άγρια βατόμουρα, φραγκοστάφυλο και αρώματα βοτάνων.
πολυσύνθετο, γεμάτο, από μαρμελάδα ώριμων μούρων, με ελαφριές ταννίνες, βελούδινο και δομημένο.
‘χωριάτικα’ πιάτα της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας, cotechino (μεγάλα βραστά χοιρινά λουκάνικα) και brovada (γογγύλια μουσκεμένα σε στέμφυλο), bagnacauda, παπαρδέλες με σάλτσα από κρέας κυνηγιού, κρέας στη σχάρα και ψητά.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα, και στους 14-15° το καλοκαίρι, σε ψηλό, ευρύχωρο ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.