Friuli Colli Orientali Schioppettino

Friuli Colli Orientali Schioppettino

Γηγενής ποικιλία σταφυλιού: Schioppettino

Επιλεγμένα και περιορισμένα  σε παραγωγή, τα κρασιά αυτά αποτελούν μια έκφραση της αμπελουργικής ιστορίας του Friuli Venezia Giulia.

Ο πλούτος της ποικιλομορφίας. Αυθεντικές ποικιλίες της φριουλιανής παράδοσης, όπως το Schioppettino Colli Orientali, το Refosco dal Peduncolo Rosso του D.O.C Aquileia και το Pignolo.

Έντονο κόκκινο με μωβ σκιές.

Άγρια βατόμουρα, φραγκοστάφυλο και αρώματα βοτάνων.

Πολυσύνθετο, γεμάτο, από μαρμελάδα ώριμων μούρων, με ελαφριές ταννίνες, βελούδινο και δομημένο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεγάλες, κυλινδρικές συστάδες με σκούρους μπλε καρπούς, σχεδόν ελικοειδείς, απλής γεύσης.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

απλή και διπλή Cappuccina, μεσαίο προς μακρύ κλάδεμα, όχι πλούσιο σε μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οινοποίηση

οι καρποί αφού διαχωριστούν από τους μίσχους, περνάνε από το στάδιο της ζύμωσης 20 ημερών σε διαβροχή και στη συνέχεια αποθηκεύονται.

Ωρίμανση

σε μεγάλα δρύινα βαρέλα για πάνω από 1 έτος.

Χρώμα

έντονο κόκκινο με μωβ σκιές.

Αρώματα

άγρια βατόμουρα, φραγκοστάφυλο και αρώματα βοτάνων.

Γεύση

πολυσύνθετο, γεμάτο, από μαρμελάδα ώριμων μούρων, με ελαφριές ταννίνες, βελούδινο και δομημένο.

Σερβίρεται με

‘χωριάτικα’ πιάτα της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας, cotechino (μεγάλα βραστά χοιρινά λουκάνικα) και brovada (γογγύλια μουσκεμένα σε στέμφυλο), bagnacauda, παπαρδέλες με σάλτσα από κρέας κυνηγιού, κρέας στη σχάρα και ψητά.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου τον χειμώνα, και στους 14-15° το καλοκαίρι, σε ψηλό, ευρύχωρο ποτήρι σχήματος μισού πορτοκαλιού.

Ζητήστε Οινογευσία