Prosecco Brut D.O.C

Prosecco Brut D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Glera (Prosecco πριν το 2009)

Τα μαργαριτάρια μας για τις καθημερινές εορταστικές στιγμές σας.

Διάφανο και κρυστάλλινο, με κομψή και έντονη πέρλα, ελαφριά μιμόζα, κίτρινο με γκρι ανταύγειες.

Λουλουδάτο, μπανάνα και καραμέλα, φρέσκα φρούτα και κίτρινο μήλο.

Σπιρτόζικο και ανάλαφρο, φρέσκο και γευστικό, αρμονικά πολυσύνθετο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

δυνατό και ρουστίκ αμπέλι, μεσαίες-μεγάλες πυραμιδοειδείς συστάδες, στρογγυλοί καρποί με χρυσοκίτρινες κουκίδες, απλή γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

διπλή Cappuccina, Sylvoz, μακρύ κλάδεμα, πλούσιο σε μπουμπούκια.
Έδαφος: ασβεστώδες, αμμώδες και πηλώδες εξαιτίας του αλλουβιακού χαλικιού, φρέσκο, πλούσιο σε σύνθετα μεταλλικά στοιχεία.

Περίοδος συγκομιδής

τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ανάλογα με τις κλιματικές τάσεις.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Ο μούστος ζυμώνεται σε σταθερές θερμοκρασίες.

Ωρίμανση

διπλή ζύμωση με τη Μέθοδο Charmant σε ευγενείς οινολάσπες για 5-6 μήνες και στη συνέχεια παλαίωση σε φιάλη.

Χρώμα

διάφανο και κρυστάλλινο, με κομψή και έντονη πέρλα, ελαφριά μιμόζα, κίτρινο με γκρι ανταύγειες.

Αρώματα

άνθη, μπανάνα και καραμέλα, φρέσκα φρούτα και κίτρινο μήλο.

Γεύση

σπιρτόζικο και ανάλαφρο, φρέσκο και γευστικό, αρμονικά πολυσύνθετο.

Σερβίρεται

ως ένα κλασικό, εξαιρετικό απεριτίφ σε μπαρ, καθώς και ως εισαγωγή πριν το γεύμα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

στους 6-8° το καλοκαίρι και στους 10-12° το χειμώνα. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι.

Ζητήστε Οινογευσία