Prosecco Brut D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Glera (Prosecco πριν το 2009)
Τα μαργαριτάρια μας για τις καθημερινές εορταστικές στιγμές σας.
Διάφανο και κρυστάλλινο, με κομψή και έντονη πέρλα, ελαφριά μιμόζα, κίτρινο με γκρι ανταύγειες.
Λουλουδάτο, μπανάνα και καραμέλα, φρέσκα φρούτα και κίτρινο μήλο.
Σπιρτόζικο και ανάλαφρο, φρέσκο και γευστικό, αρμονικά πολυσύνθετο.
διπλή Cappuccina, Sylvoz, μακρύ κλάδεμα, πλούσιο σε μπουμπούκια.
Έδαφος: ασβεστώδες, αμμώδες και πηλώδες εξαιτίας του αλλουβιακού χαλικιού, φρέσκο, πλούσιο σε σύνθετα μεταλλικά στοιχεία.
τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ανάλογα με τις κλιματικές τάσεις.
τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα. Ο μούστος ζυμώνεται σε σταθερές θερμοκρασίες.
διπλή ζύμωση με τη Μέθοδο Charmant σε ευγενείς οινολάσπες για 5-6 μήνες και στη συνέχεια παλαίωση σε φιάλη.
διάφανο και κρυστάλλινο, με κομψή και έντονη πέρλα, ελαφριά μιμόζα, κίτρινο με γκρι ανταύγειες.
άνθη, μπανάνα και καραμέλα, φρέσκα φρούτα και κίτρινο μήλο.
σπιρτόζικο και ανάλαφρο, φρέσκο και γευστικό, αρμονικά πολυσύνθετο.
ως ένα κλασικό, εξαιρετικό απεριτίφ σε μπαρ, καθώς και ως εισαγωγή πριν το γεύμα.
στους 6-8° το καλοκαίρι και στους 10-12° το χειμώνα. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι.