
Friuli Chardonnay D.O.C
Ποικιλία σταφυλιού: Chardonnay
Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.
Κρυστάλλινο, έντονο, χρυσοκίτρινο, μιμόζα.
Έντονο, βανίλια, μήλο και φρέσκο ψωμί.
Μέλι ακακίας και λευκό ροδάκινο, κομψό, καλά δομημένο, πλήρες και γεμάτο.
Guyot και διπλή Cappuccina, καλή πυκνότητα φύτευσης, κοντό κλάδεμα, 5-10 μπουμπούκια.
πρώτο πενταήμερο του Σεπτεμβρίου.
τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.
κρυστάλλινο, έντονο, χρυσοκίτρινο, μιμόζα.
έντονο, βανίλια, μήλο και φρέσκο ψωμί.
μέλι ακακίας και λευκό ροδάκινο, κομψό, καλά δομημένο, πλήρες και γεμάτο.
ως απεριτίφ, με ορεκτικά ψαριού και οστρακοειδών, ελαφρώς ψημένο κρέας, τηγανητό ψάρι και θαλασσινά, πρώτα πιάτα και ντελικάτα πιάτα με ριζότο.
αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι σχήματος μεγάλης τουλίπας.