Friuli Chardonnay D.O.C

Friuli Chardonnay D.O.C

Ποικιλία σταφυλιού: Chardonnay

Χάρη στη θερμορυθμιστική δράση της θάλασσας και των βουνών που περιβάλλουν την πεδιάδα, τα οποία σταματούν τη διείσδυση των βόρειων ανέμων, δημιουργείται μια τέλεια ισορροπία που δίνει ζωή σε εκλεπτυσμένα και αρωματικά κρασιά.

Κρυστάλλινο, έντονο, χρυσοκίτρινο, μιμόζα.

Έντονο, βανίλια, μήλο και φρέσκο ψωμί.

Μέλι ακακίας και λευκό ροδάκινο, κομψό, καλά δομημένο, πλήρες και γεμάτο.

Έντυπο προϊόντος

Κατεβάστε το εδώ

Περιγραφή

μεσαίου-μικρού μεγέθους συστάδες με στρόγγυλους, πρασινοκίτρινους καρπούς. Απλή, ελαφρώς αρωματική γεύση.

Σύστημα εκπαίδευσης αμπέλου

Guyot και διπλή Cappuccina, καλή πυκνότητα φύτευσης, κοντό κλάδεμα, 5-10 μπουμπούκια.

Περίοδος συγκομιδής

πρώτο πενταήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση

τα σταφύλια που έχουν διαχωριστεί από τον βλαστό, μουλιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πρέσες πεπιεσμένου ψυχρού αέρα, προκειμένου να εξαχθούν από τη φλούδα του καρπού αντιοξειδωτικές ουσίες ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα, με τη ζύμωση του μούστου να γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμανση

6-7 μήνες σε ευγενείς οινολάσπες, μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Χρώμα

κρυστάλλινο, έντονο, χρυσοκίτρινο, μιμόζα.

Αρώματα

έντονο, βανίλια, μήλο και φρέσκο ψωμί.

Γεύση

μέλι ακακίας και λευκό ροδάκινο, κομψό, καλά δομημένο, πλήρες και γεμάτο.

Σερβίρεται

ως απεριτίφ, με ορεκτικά ψαριού και οστρακοειδών, ελαφρώς ψημένο κρέας, τηγανητό ψάρι και θαλασσινά, πρώτα πιάτα και ντελικάτα πιάτα με ριζότο.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

αποθηκεύστε τη φιάλη σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία. Σερβίρεται στους 8-10° το καλοκαίρι και στους 12-14° τον χειμώνα, σε ψηλό ποτήρι σχήματος μεγάλης τουλίπας.

Ζητήστε Οινογευσία